shirt Lauren Blauw T Polo Met Ralph Logo wSAYx8qYt5 shirt Lauren Blauw T Polo Met Ralph Logo wSAYx8qYt5
ISBN: 978-90-5027-209-4
  • Omschrijving
  • T Polo Ralph shirt Met Blauw Logo Lauren
  • Specificaties
  • De auteurs

Recensie in VCN Bulletin, najaar 2014muiltjes Saint Laurent muiltjes Zwart Loulou Saint Loulou Zwart Laurent TqUxgan5w

De Spartanen

Zover als onze speren reiken, De Spartanen Footwear Footwear Rossetti Fratelli Fratelli Loafers Rossetti dIwqBdis het eerste deel van een serie uitgaven voor de vakken GTC/LTC. De samenwerking tussen Alexander Smarius (docent Klassieke Talen en Cultuur aan het Vossius Gymnasium te Amsterdam) en de Spartakenners Henk Singor en Conrad Stibbe heeft geleid tot een compleet lesboek over een fascinerend slag Grieken.

Lesboek
Het Lesboek bevat teksten van Ploutarchos, Diodoros van Sicilië en Xenophon en zijn zo gerangschikt dat ze een stijgende moeilijkheidsgraad hebben. Aan de hand van anekdotes over de unieke Spartaanse volksaard, laconieke uitspraken, verslagen van heldenmoed tijdens de Slag bij Thermopylai en beschrijvingen van de Spartaanse opvoeding en cultuur worden leerlingen voorbereid op de lectuur van Atheense schrijvers als Euripides, Lysias en Plato. Met dit boek loopt de mooiste route naar Athene voortaan via Sparta!

Taal

shirt Lauren Blauw T Polo Met Ralph Logo wSAYx8qYt5


De teksten variëren van korte stukjes met een pointe die na een korte inspanning al een literaire bevrediging bieden, tot teksten met ingewikkelder zinsconstructies die een langere adem vragen. Leerlingen krijgen ruimschoots de gelegenheid verder vertrouwd te raken met alle soorten aoristus, het futurum, allerlei participiumconstructies en de coniunctivus in de bijzin. De optativus komt aan bod in de selectie van Xenophons Lakedaimonioon Politeia. Het boek bevat tekstbegripsvragen die voldoen aan de nieuwe GTC-normen en is verder voorzien van grammatica-overzichten, een lijst van stilistische en narratologische middelen en een alfabetische woordenlijst.

Cultuur
Bij de samenstelling van dit boek is een beroep gedaan op oudhistoricus Henk Singor en archeoloog Conrad Stibbe. Dankzij de inbreng van Singor bevat deze uitgave veel wetenswaardigheden over de Spartanen en andere Grieken. Conrad Stibbe levert in Zover als onze speren reiken een bijdrage over de verrassende rol die Sparta in de ontwikkeling van de Griekse kunst gespeeld heeft.

Het lesmateriaal is dan ook volkomen conform de huidige wetenschappelijke inzichten en biedt tevens een ruime selectie van veelal minder bekend beeldmateriaal van kunstvoorwerpen die rechtstreeks met de Spartanen te maken hebben (en geen bonbons, fiets, voetbalclub, Hollywoodfilm of romantische schilderijen).

Docentenhandleiding
De Docentenhandleiding bevat de antwoorden op de begripsvragen, werkvertalingen die volledig geharmoniseerd zijn met de aantekeningen en de woordenlijst, een grote hoeveelheid extra begripsvragen en proefvertalingen. De extra vragen kan de docent gebruiken om zijn lessen voor te bereiden, ze in de klas aan de leerlingen voor te leggen of ze in een tekstrepetitie op te nemen. De proefvertalingen bieden een ruime selectie van alle drie de auteurs en geven zo de mogelijkheid de vorderingen van de leerlingen regelmatig te toetsen.

Gebruikersexemplaar

Zwart Sneakers Zwart Blumarine Blumarine Sneakers Logo Logo TP0Sq6fc

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Sneakers Blumarine amp; Low Footwear tops qCnIwf7xS

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Jumpers set Knitwear Jumpers Twin Twin set Knitwear Knitwear Jumpers set Twin Twin set Knitwear AgUp4q.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

Zover als onze speren reiken
De Spartanen

Alexander Smarius
Lauren Ralph Polo shirt Blauw T Logo Met m.m.v. Henk Singor
en een bijdrage van Conrad Stibbe

Formaat: 24 x 17
Bindwijze: genaaid gebrocheerd
Omvang: 120 pagina’s
Illustraties: 38 in kleur, 2 in zwart/wit
4 geografische kaarten
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-209-4
Prijs € 13,95

Logo Blauw Lauren shirt Ralph Polo Met T

Docentenhandleiding
Formaat: 24 x 17
Bindwijze: geniet
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-210-0Damen Laufschuhe React Legend Wmns Nike U6wvxnPx
Prijs € 14,50

Drs. Alexander J.H.A. Smarius

Roberto Knitwear Collina Knitwear Roberto Collina Collina Jumpers Roberto Jumpers qgnPXw6xC Ralph Polo Met Blauw T Logo Lauren shirt
This website uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies