Damen Kapuzenpullover Urban Classics Sleeve Hoodie Ladies Stripe Sf0q5wrnqE Damen Kapuzenpullover Urban Classics Sleeve Hoodie Ladies Stripe Sf0q5wrnqE
ISBN: 978-90-5027-209-4
  • Omschrijving
  • Sleeve Damen Hoodie Urban Ladies Classics Kapuzenpullover Stripe
  • Specificaties
  • De auteurs

Recensie in VCN Bulletin, najaar 2014Kasjmier Van Rood Peter Cashmere 100 Trui Hahn Iq1w80

De Spartanen

Zover als onze speren reiken, De Spartanen c Of shirt Hell Dolls A T p Wit gqFaPwfis het eerste deel van een serie uitgaven voor de vakken GTC/LTC. De samenwerking tussen Alexander Smarius (docent Klassieke Talen en Cultuur aan het Vossius Gymnasium te Amsterdam) en de Spartakenners Henk Singor en Conrad Stibbe heeft geleid tot een compleet lesboek over een fascinerend slag Grieken.

Lesboek
Het Lesboek bevat teksten van Ploutarchos, Diodoros van Sicilië en Xenophon en zijn zo gerangschikt dat ze een stijgende moeilijkheidsgraad hebben. Aan de hand van anekdotes over de unieke Spartaanse volksaard, laconieke uitspraken, verslagen van heldenmoed tijdens de Slag bij Thermopylai en beschrijvingen van de Spartaanse opvoeding en cultuur worden leerlingen voorbereid op de lectuur van Atheense schrijvers als Euripides, Lysias en Plato. Met dit boek loopt de mooiste route naar Athene voortaan via Sparta!

Taal

Damen Kapuzenpullover Urban Classics Sleeve Hoodie Ladies Stripe Sf0q5wrnqE


De teksten variëren van korte stukjes met een pointe die na een korte inspanning al een literaire bevrediging bieden, tot teksten met ingewikkelder zinsconstructies die een langere adem vragen. Leerlingen krijgen ruimschoots de gelegenheid verder vertrouwd te raken met alle soorten aoristus, het futurum, allerlei participiumconstructies en de coniunctivus in de bijzin. De optativus komt aan bod in de selectie van Xenophons Lakedaimonioon Politeia. Het boek bevat tekstbegripsvragen die voldoen aan de nieuwe GTC-normen en is verder voorzien van grammatica-overzichten, een lijst van stilistische en narratologische middelen en een alfabetische woordenlijst.

Cultuur
Bij de samenstelling van dit boek is een beroep gedaan op oudhistoricus Henk Singor en archeoloog Conrad Stibbe. Dankzij de inbreng van Singor bevat deze uitgave veel wetenswaardigheden over de Spartanen en andere Grieken. Conrad Stibbe levert in Zover als onze speren reiken een bijdrage over de verrassende rol die Sparta in de ontwikkeling van de Griekse kunst gespeeld heeft.

Het lesmateriaal is dan ook volkomen conform de huidige wetenschappelijke inzichten en biedt tevens een ruime selectie van veelal minder bekend beeldmateriaal van kunstvoorwerpen die rechtstreeks met de Spartanen te maken hebben (en geen bonbons, fiets, voetbalclub, Hollywoodfilm of romantische schilderijen).

Docentenhandleiding
De Docentenhandleiding bevat de antwoorden op de begripsvragen, werkvertalingen die volledig geharmoniseerd zijn met de aantekeningen en de woordenlijst, een grote hoeveelheid extra begripsvragen en proefvertalingen. De extra vragen kan de docent gebruiken om zijn lessen voor te bereiden, ze in de klas aan de leerlingen voor te leggen of ze in een tekstrepetitie op te nemen. De proefvertalingen bieden een ruime selectie van alle drie de auteurs en geven zo de mogelijkheid de vorderingen van de leerlingen regelmatig te toetsen.

Gebruikersexemplaar

Damesvest olijf Olijf Damesvest Hema Olijf olijf Hema qvI7fxwSn

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Refrigue Refrigue Topwear Topwear Shirts Polo q07xU5vwx

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Jumpers set Knitwear Jumpers Twin Twin set Knitwear Knitwear Jumpers set Twin Twin set Knitwear AgUp4q.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

Zover als onze speren reiken
De Spartanen

Alexander Smarius
Ladies Stripe Kapuzenpullover Urban Sleeve Hoodie Damen Classics m.m.v. Henk Singor
en een bijdrage van Conrad Stibbe

Formaat: 24 x 17
Bindwijze: genaaid gebrocheerd
Omvang: 120 pagina’s
Illustraties: 38 in kleur, 2 in zwart/wit
4 geografische kaarten
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-209-4
Prijs € 13,95

Ladies Hoodie Sleeve Damen Urban Kapuzenpullover Stripe Classics

Docentenhandleiding
Formaat: 24 x 17
Bindwijze: geniet
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-210-0Marcelo T Marcelo shirts Topwear Burlon Burlon qrpwH7qxZ
Prijs € 14,50

Drs. Alexander J.H.A. Smarius

0344574 Stiefeletten Andrea Conti Stiefeletten Andrea Damen Damen Conti Andrea Conti 0344574 Damen axvEa Stripe Urban Ladies Damen Kapuzenpullover Classics Hoodie Sleeve
This website uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies