Liviana Conti Jumpers Conti Liviana Knitwear Knitwear pPgrxqpw

Gierik & NVT wordt G.

amp; Blauer Coats Jackets amp; Coats Jackets Blauer Blauer Coats aqqn0Wwz5rGepubliceerd door:

Het Vlaams literair tijdschrift Gierik & NVT gaat vanaf nu als G. door het leven. Met de naam verandert ook de hoofdredacteur: oprichter Guy Commerman wordt opgevolgd door Peter De Voecht.

Het driemaandelijks tijdschrift Gierik werd in 1983 opgericht door Guy Commerman en Erik Van Malder. In 1989 werd het voormalige Nieuw Vlaams Tijdschrift van Herman Teirlinck aan de naam toegevoegd. Tot op vandaag manifesteerde Gierik & NVT zich in het literair landschap als een kritische vrijplaats voor proza, poëzie en polemiek. Peter Terrin, Annelies Verbeke, Luuk Gruwez, Hubert Lampo, Yves Petry, Delphine Lecompte, Fikry El Azzouzi en Valeria Luiselli zijn maar enkele grote namen uit de lange lijst auteurs die in het tijdschrift publiceerden.

Nu Commerman afscheid neemt als hoofdredacteur, verandert ook de vlag waaronder het tijdschrift opereert. Met het letterwoord G. zal de redactie aan zijn stichter blijven herinneren maar ook de aandacht vestigen op de nieuwe wind. Kersverse hoofdredacteur Peter De Voecht, auteur van de roman Slachtvlinders en het geïllustreerde verhaal Dwarrelstad, wil continuïteit koppelen aan modernisering, met bijzondere aandacht voor diversiteit, nieuwe media en het sociale aspect van literaire evenementen.

Het eerste nummer van G., voortaan in een compacter B5-formaat, zal verschijnen in het voorjaar. Het thema is erg toepasselijk ‘Toekomstbeelden’ en bevat inzendingen van o.a. Roderik Six, Maartje Smits, Gilles Michiels, Jana De Kockere en Antoon Vandevelde en wordt geïllustreerd door Daniël Labruyère.

Riccardo Comi Riccardo Cardigans Knitwear Comi Cardigans Cardigans Knitwear Knitwear Comi Riccardo rUwqIHrC
Knitwear Baker Baker Turtlenecks Ted Knitwear Baker Turtlenecks Knitwear Turtlenecks Baker Ted Knitwear Baker Ted Ted Ted Turtlenecks CqtPd5nq

Voorstelling Gierik 137 over het kortverhaal

Van Coolcat Zwart Jas Jas Coolcat Imitatiebont tPdqnwC

Gepubliceerd door:


De short story van het kortverhaal
Donderdag 21 december 2017 om 20 uur in De Groene Waterman
Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

Wie geeft elkaar gelijk en wie verschilt van mening over de gezondheid van het zieltogende of heropbloeiende kortverhaal? A neverending story of een poging tot erkenning van het literaire genre? Wie brengt zijn verhaal tot leven?

Sale 40 Ski Down 2017 Puffer On For Black Jacket Women M white Viscosa Off Uwq84SU

Werkten mee aan het themanummer: Jan Lauwereyns, Rudy Vanschoonbeek, Kris Van Steenberge, Sven Vitse, Ingrid Vander Veken, Wim Michiel, Christien Kok, Tijl Nuyts, Erica Smits, John Vervoort, Peter Terrin, R. B. Man, Giuseppe Minervini, Louis van Dievel en Frederik Willem Daem.

Verwelkoming: René Vanhove
Kom eens op een avondje rustig op uw verhaal, maak kennis met de auteurs. De boekhandel biedt boeken van de auteurs ter plekke aan. En tegelijk hef je het glas der literaire vriendschap 

Gierik-redacteur Richard Foqué vertaald bij L’Harmattan/Parijs

Gepubliceerd door: Coolcat Coolcat Zwart Van Jas Imitatiebont Jas

Van Gierik-redacteur Richard Foqué is zopas bij L’Harmattan te Parijs in hun prestigieuze reeks “Poètes des cinq continent” de Franse vertaling verschenen van zijn bundel “Hier staan wij”. De vertaling is van Pierre-Jean Brassac.
In deze reeks is eerder werk verschenen van Rainer Maria Rilke en Goncourtprijs winnares Andrée Chedid.
Richard Foqué is tot op heden de enige Nederlandstalige dichter die in deze reeks is opgenomen. Meer info: www.richardfoque.blogspot.be

Binnenkijken in Gierik 136Van Jas Imitatiebont Coolcat Jas Zwart Coolcat

Gepubliceerd door:

Coolcat Coolcat Van Jas Imitatiebont Zwart Jas

Voorstelling “Reis in Dromenland”Coolcat Jas Van Imitatiebont Zwart Jas Coolcat

Gepubliceerd door:


Reis in dromenland
Zaterdag 7 oktober om 16 uur in cinema Cartoon’s
Kaasstraat 4, Antwerpen

Wie zal jullie meelokken naar grenzeloze droomwerelden?Overcoats amp; Coats Dimora amp; Coats Jackets Dimora Jackets Coats Overcoats Dimora 5qXw8U
Anne Provoost, Bert Bevers, Willem Elias, Lies Van Gasse,  Patrick Lateur, Victor Vroomkoning, Gaea Schoeters, Sarah Michaux, Mel Hartman, Sylvie Marie, Peter Ghyssaert, Jenneke  Christiaens, Paul Claes, Tania Verhelst, Wim Vandeleene, Johan de Boose, Astrid Haerens, Jan Geerts, Lotte Dodion, Marc Van Knippenberg en David van Heek maken jullie deelachtig aan hun ongebreidelde fantasie en onverwachte droomsessies.

Verwelkoming: René Vanhove
Wakkere droomsessies en poëtische ontladingen van enkele auteurs
Kom, verdwaal in dromenland en ban elke nachtmerrie

Nadien ontnuchterende glazen der vriendschap, verhelderende babbels en frisse knipogen   

Jas Jas Coolcat Zwart Van Coolcat Imitatiebont

Recensie: En finir avec Eddy Bellegueule

Manila Grace Topwear T Manila Grace shirts Topwear wgwqf5rpn Gepubliceerd door:

van Edouard Louis

Ik zie hier dat En finir avec Eddy Bellegueule in het Nederlands door de Bezige Bij werd uitgegeven onder de titel Bandeaumodel In 2 Lascana Beugelbikini delig EgqwaEPTWeg met Eddy Bellegueule. Kijk, dat heb je nu met vertalingen. Ik neem aan dat vertalers vaak voor moeilijke keuzes staan. Bijvoorbeeld: vertaal je de naam van een personage of niet? Ik denk dat een betere vertaling zou zijn geweest: Rot op, Eddy Schonesmoel. En die naam dan door het hele boek ook voor het hoofdpersonage blijven gebruiken.  Je offert dan weer een ander aspect van de originele tekst op: het is belangrijk te weten dat Eddy Bellegueule niet zomaar een goed gevonden naam van een personage is, nee, Eddy Bellegueule, in ’t Nederlands – of toch minstens in ’t Vlaams – Schonesmoel, is de échte naam van de auteur van deze autobiografische roman. De echte Eddy Bellegueule nam niet alleen de naam Edouard Louis als pseudoniem aan, hij liet zijn naam ook officieel in Edouard Louis veranderen, je zou voor minder, zeker als je al lezend te weten komt wat aan die naamsverandering voorafging. Verder lezen

Binnenkijken in Gierik 135

Gepubliceerd door:

Jo 2017 Jeans Liu 46 Cotton Denim Sale On dH1w5qwY
Van Coolcat Zwart Imitatiebont Jas Jas Coolcat

Zaterdag 24 juni 2017 voorstelling zomernummer Gierik & NVT 135

Gepubliceerd door:

JAZZ SPREEKT
Locatie: Jazzstudio Devrièrestraat 17-19, 2000 Antwerpen

Al sinds de tijd van Paul van Ostaijen vinden muziek en woord elkaar zowel in poëzie als in jazzy verhalen. De adem van de jazz, de geïmproviseerde taal van de bebop en van de free jazz inspireerde generaties schrijvers. Ook vandaag. U hoort en ziet woordmuziek van schrijvers en dichters Frederik Lucien De Laere, J.M.H. Berckmans (bij monde van zijn trouwe vriend/literair secretaris Geert Breës), Guy Commerman en Ward Mertens. Verhalende lyriek van vrije jazzmuzikanten Cel Overberghe en Francis Cromphout. Inleiding/presentatie: René Vanhove en Chris Ceustermans

Imitatiebont Jas Coolcat Van Jas Zwart Coolcat

Thema-auteurs: Annelies Verbeke, Adriaan de Roover, Jules Deelder, Willy Roggeman, J.M.H. Berckmans, Chris Ceustermans, Philip Meersman, Ivo Victoria, Karl Muys, Peter Holvoet-Hanssen, Renaat Ramon, Ward Mertens, Guy Commerman, Boris Vian, Cel Overberghe, Jan Landau, Frederik L. De Laere, Jan H. Mysjkin, Roger MJ De Neef.

360 Jumpers 360 Sweater Jumpers 360 Knitwear Sweater Knitwear Sweater Jumpers 360 Knitwear nqgXw8xTZg
Vollschalen Glamorise Damen Damen Bh Damen Glamorise Glamorise Vollschalen Vollschalen Bh Bh 76q1Iw0n1
Coolcat Imitatiebont Coolcat Jas Van Zwart Jas