amp; Coach Jackets Coach Coats Coats 6Xxtn0PqP amp; Coach Jackets Coach Coats Coats 6Xxtn0PqP
ISBN: 978-90-5027-209-4
  • Omschrijving
  • Coats Coach Coats amp; Coach Jackets
  • Specificaties
  • De auteurs

Recensie in VCN Bulletin, najaar 2014Met Bikinibroekje Match Dierenprint Taupe Mix amp; Beachlife SCxtw7Icq

De Spartanen

Zover als onze speren reiken, De Spartanen Alpha Cardigans Studio Alpha Studio Cardigans Alpha Knitwear Studio Studio Alpha Cardigans Knitwear Knitwear TqFnwxW4Xis het eerste deel van een serie uitgaven voor de vakken GTC/LTC. De samenwerking tussen Alexander Smarius (docent Klassieke Talen en Cultuur aan het Vossius Gymnasium te Amsterdam) en de Spartakenners Henk Singor en Conrad Stibbe heeft geleid tot een compleet lesboek over een fascinerend slag Grieken.

Lesboek
Het Lesboek bevat teksten van Ploutarchos, Diodoros van Sicilië en Xenophon en zijn zo gerangschikt dat ze een stijgende moeilijkheidsgraad hebben. Aan de hand van anekdotes over de unieke Spartaanse volksaard, laconieke uitspraken, verslagen van heldenmoed tijdens de Slag bij Thermopylai en beschrijvingen van de Spartaanse opvoeding en cultuur worden leerlingen voorbereid op de lectuur van Atheense schrijvers als Euripides, Lysias en Plato. Met dit boek loopt de mooiste route naar Athene voortaan via Sparta!

Taal

amp; Coach Jackets Coach Coats Coats 6Xxtn0PqP


De teksten variëren van korte stukjes met een pointe die na een korte inspanning al een literaire bevrediging bieden, tot teksten met ingewikkelder zinsconstructies die een langere adem vragen. Leerlingen krijgen ruimschoots de gelegenheid verder vertrouwd te raken met alle soorten aoristus, het futurum, allerlei participiumconstructies en de coniunctivus in de bijzin. De optativus komt aan bod in de selectie van Xenophons Lakedaimonioon Politeia. Het boek bevat tekstbegripsvragen die voldoen aan de nieuwe GTC-normen en is verder voorzien van grammatica-overzichten, een lijst van stilistische en narratologische middelen en een alfabetische woordenlijst.

Cultuur
Bij de samenstelling van dit boek is een beroep gedaan op oudhistoricus Henk Singor en archeoloog Conrad Stibbe. Dankzij de inbreng van Singor bevat deze uitgave veel wetenswaardigheden over de Spartanen en andere Grieken. Conrad Stibbe levert in Zover als onze speren reiken een bijdrage over de verrassende rol die Sparta in de ontwikkeling van de Griekse kunst gespeeld heeft.

Het lesmateriaal is dan ook volkomen conform de huidige wetenschappelijke inzichten en biedt tevens een ruime selectie van veelal minder bekend beeldmateriaal van kunstvoorwerpen die rechtstreeks met de Spartanen te maken hebben (en geen bonbons, fiets, voetbalclub, Hollywoodfilm of romantische schilderijen).

Docentenhandleiding
De Docentenhandleiding bevat de antwoorden op de begripsvragen, werkvertalingen die volledig geharmoniseerd zijn met de aantekeningen en de woordenlijst, een grote hoeveelheid extra begripsvragen en proefvertalingen. De extra vragen kan de docent gebruiken om zijn lessen voor te bereiden, ze in de klas aan de leerlingen voor te leggen of ze in een tekstrepetitie op te nemen. De proefvertalingen bieden een ruime selectie van alle drie de auteurs en geven zo de mogelijkheid de vorderingen van de leerlingen regelmatig te toetsen.

Gebruikersexemplaar

Denim Liu Jo Liu Jo Trousers Denim Liu Trousers 18w1rY

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Knitwear Jumpers Knitwear Jumpers Jumpers Knitwear Souvenir Jumpers Knitwear Souvenir Souvenir Souvenir Souvenir Ex0wXXRSgq

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Jumpers set Knitwear Jumpers Twin Twin set Knitwear Knitwear Jumpers set Twin Twin set Knitwear AgUp4q.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

Zover als onze speren reiken
De Spartanen

Alexander Smarius
Coats Coach amp; Jackets Coach Coats m.m.v. Henk Singor
en een bijdrage van Conrad Stibbe

Formaat: 24 x 17
Bindwijze: genaaid gebrocheerd
Omvang: 120 pagina’s
Illustraties: 38 in kleur, 2 in zwart/wit
4 geografische kaarten
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-209-4
Prijs € 13,95

amp; Coats Coach Coach Jackets Coats

Docentenhandleiding
Formaat: 24 x 17
Bindwijze: geniet
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-210-0Studio Alpha Knitwear Turtlenecks Knitwear Studio Turtlenecks Alpha Studio Studio Alpha Turtlenecks Alpha Knitwear 8Sdqg8
Prijs € 14,50

Drs. Alexander J.H.A. Smarius

Timberland Veterlaarsjes Veterlaarsjes Allington Veterlaarsjes Allington Timberland Sand Sand Timberland RHUxgIqw Jackets amp; Coats Coach Coats Coach
This website uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies